Reserveren

! In verband met de COVID-19 maatregelen kan er maximaal 1 persoon of 1 huishouden in een kano. Daarnaast hanteren we een maximale groepsgrootte van 2 personen. Hierdoor is het voor ons niet haalbaar om nieuwe plastic spotters te begeleiden. Wat zeker belangrijk is, o.a. vanwege de lage watertemperatuur en het onderzoek dat we doen. Zodra de maatregelen het toelaten nemen we nieuwe Plastic Spotters graag weer mee! We hopen op jullie begrip.

De kanovloot van Plastic Spotter vist drijfvuil uit de Leidse grachten en onderzoekt het verzamelde afval. Ga je ook mee?

Onderaan deze pagina kan je gratis een plekje reserveren in één van de kano’s tijdens de zondagssessies. Alle materialen worden verzorgd door de organisatie, inclusief zeer stabiele kano’s. Maar als je je eigen kano, kajak of sup-board meeneemt, juichen we dat alleen maar toe! Als je mee wilt doen met je eigen materiaal, laat het ons dan even weten via plasticspotter@gmail.com.

Deelname is geheel gratis. Doneren mag altijd. Dit kan tijdens het reserveringsproces of via deze website.

Wil je op een ander moment varen of met een eigen groep? Dat kan tegen betaling! (Voor 50,- per dag kan je een tweepersoonskano huren). Interesse? Neem dan even contact met ons op via plasticspotter@gmail.com.

Onderzoek naar drijfvuil

Elk jaar vissen vele vrijwilligers afval uit de grachten en ziet Leiden er een stuk schoner uit. Helaas verandert dit alleen weinig aan de hoeveelheid afval die in eerste instantie in het water belandt. Om de kraan dicht te draaien, doen we onderzoek naar het afval dat verzameld wordt. Na elke kanosessie sorteren we samen met vrijwilligers het afval in bepaalde categorieen waarna we het invoeren en verder onderzoeken. Zo kunnen we vervuiling bij de bron aanpakken.

Verdere info
  • Grijpers, zakken en handschoenen worden verschaft door de organisatie
  • Draag kleren die vies mogen worden.
  • Je spullen kunnen nat worden, dus doe er een vuilniszak of plastic tas omheen.
  • Neem wat te drinken en eventueel iets te eten mee voor in de boot.
  • Bij zonnig weer, smeer je goed in!
  • Mocht het weer te slecht zijn, dan nemen we van tevoren contact op over mogelijke wijzigingen.

Reserveren

Geen reserveringsdata gevonden.