Reserveren

De Plastic Spotter kanovloot van De Grachtwacht vist zwerfvuil uit de Leidse grachten en onderzoekt het verzamelde afval. Ga je ook mee?

Wekelijkse clean-up zondag 11:00 – 15:00

Onderaan vind je de wekelijkse gracht clean-up sessies die gepland staan. Daar kan je gratis een plek in een 2-persoons kano reserveren. Om zoveel mogelijk vrijwilligers de kans te geven om mee te varen, zijn groepen van max. 4 mensen toegestaan tijdens deze clean-ups. Alle materialen worden verzorgd door de organisatie, inclusief zeer stabiele kano’s. Deelname is op eigen risico en geheel gratis maar doneren mag altijd. Doneren kan tijdens het reserveringsproces of via deze website.

Aansluiten met eigen kano, kayak of sup?

Als je je eigen kano, kajak of sup-board meeneemt, juichen we dat alleen maar toe! Als je mee wilt doen met je eigen materiaal, laat het ons dan even weten via info@degrachtwacht.nl. Dan verzorgen wij de extra materialen voor het opschonen.

Onderzoek

Elk jaar vissen vele vrijwilligers afval uit de grachten en ziet Leiden er een stuk schoner uit. Helaas verandert dit alleen weinig aan de hoeveelheid afval die in eerste instantie in het water belandt. Om de kraan dicht te draaien, doen we onderzoek naar het afval dat verzameld wordt. Na elke kanosessie sorteren we samen met vrijwilligers het afval in bepaalde categorieën waarna we het invoeren en verder onderzoeken. Zo kunnen we vervuiling bij de bron aanpakken. Meer informatie over de acties en het onderzoek van De Grachtwacht vind je op onze website.

Verdere info

  • Grijpers, zakken en handschoenen worden verschaft door de organisatie.
  • Draag warme kleren, als het kan extra regenkleding en schoenen die vies mogen worden.
  • Je spullen kunnen nat worden, dus doe er een vuilniszak of plastic tas omheen.
  • Neem wat te drinken en eventueel iets te eten mee voor in de boot.
  • Bij zonnig weer, smeer je goed in!
  • Mocht het weer te slecht zijn, dan nemen we max. 1 uur van tevoren contact op over mogelijke wijzigingen.

Reserveren

Toont alle 5 resultaten